۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۰ آبان
Thursday, October 31, 2024
سال جهش تولید با مشارکت مردم
جستجو
رشته مهندسی صنایع
اعضای هیأت علمی به شرح زیر است : 
 
 
 
 

مهندسی صنایع علمی است که به طراحی و بهینه‌سازی سیستم‌های تولیدی، خدماتی و اداری با استفاده از روش‌های مهندسی، اقتصادی و تحقیقات عملی می‌پردازد. در این رشته، دانشجویان با موضوعاتی همچون طراحی فرآیندهای تولید، مدیریت زنجیره تأمین، بهینه‌سازی عملیات، مدیریت پروژه و ارائه خدمات به مشتریان آشنا می‌شوند. همچنین، در این رشته از روش‌های تحقیقاتی و تحلیل آماری بهره می‌برند تا بهبود فرآیندهای تولیدی و خدماتی را ممکن سازند. مهندسی صنایع به طراحی، پیاده‌سازی و بهبود سیستم‌های یکپارچه‌ای از انسان، مواد، اطلاعات، تجهیزات و انرژی می‌پردازد. حوزه مهندسی صنایع به دنبال حذف و کاهش منابع تلف شده، از قبیل زمان، پول، مواد اولیه و انرژی می باشد. 

در اوایل انقلاب صنعتی قرن 19 فکر پیدایش مهندسی صنایع به ذهن افراد رسید. همانطور که کارخانجات گسترش پیدا کردند احتیاج به مدیریت تفکر مدیریتی بیشتر احساس شد زیرا افراد تلاش می‌کردند که کیفیت محصولات را افزایش دهند. 
مهارت و توانمندی های مورد نیاز مهندسی صنایع
علاوه بر داشتن مهارت و تخصص در مهندسی صنایع نیز وجود برخی مهارت و توانمندی ها ضروری می باشد. برخی از این توانمندی های کلی عبارتند از:
توان حل مساله
علاقه مندی و توان علمی خوب در ریاضیات،کامپیوتر و اقتصاد
خلاقیت و نوآوری
مهارت های ارتباطی خوب
داشتن توان مدیریتی
توان تجزیه و تحلیل مناسب
کار تیمی
توان مدیریت زمانی و دقیق بودن
تسلط به زبان انگلیسی
 
 با توجه به اهمیت مهندسی صنایع در بهینه‌سازی فرآیندهای تولیدی، مدیریت زنجیره تأمین و بهبود عملکرد سازمان‌ها نقش مهمی دارد، بنابراین فرصت‌های شغلی در این رشته بسیار گسترده هستند. فارغ‌التحصیلان مهندسی صنایع می‌توانند در صنایع مختلفی مانند صنایع تولیدی، خدماتی، بانکداری، بهداشت و درمان، حمل و نقل و حتی صنایع فضایی مشغول به کار شوند. برخی از شغل‌های مرتبط با این رشته عبارتند از: مهندس صنایع، مشاور مدیریت، مدیر پروژه، کارشناس بهینه‌سازی فرآیندهایتولیدی، مدیریت زنجیره تأمین، مدیریت کیفیت، کارشناس تحلیل داده‌ها، مدیر سیستم‌های اطلاعاتی و مدیریت عملیات. همچنین، فارغ‌التحصیلان مهندسی صنایع می‌توانند به عنوان استاد دانشگاه و یا محقق در حوزه مهندسی صنایع فعالیت کنند. با توجه به پویایی و گستردگی این رشته، این رشته یکی از پرطرفدارترین رشته‌های مهندسی در سطح جهان است.
به دلیل گستردگی حوزه کاری مهندسی صنایع، امکان کار در همه مراکز و کارخانجات صنعتی، تولیدی و خدماتی برای مهندسان صنایع وجود دارد. به عبارتی مهندسی صنایع در حرفه‌ها و مشاغلی مانند بانکداری، خدمات مشاوره‌ای، صنعت بیمه، شرکتهای هواپیمایی، کشتیرانی، بیمارستانها، کارخانجات، کشت و صنعت، خدمات شهری، استادیوم های ورزشی و یا هر مکان دیگری که نیاز به برنامه‌ریزی، هدایت، مدیریت و ارتقا بهره‌وری دارد، کاربرد دارد. به علت شباهت زیاد این شغل با مدیریت صنعتی، بسیاری از مهندسان صنایع در حوزه های مدیریتی فعالیت می کنند. 
عمده‌ترین مشاغلی که یک مهندسی صنایع می‌تواند در آن‌ها مشغول به کار شود:
مدیریت واحدهای صنعتی بزرگ و کوچک از جمله کارخانجات
مدیریت و کنترل پروژه
مدیریت و برنامه‌ریزی و کنترل موجودی‌ها
مدیریت و کنترل کیفیت
کارآفرینی و موارد بازاریابی، استراتژی، منابع انسانی، مالی و… استارتاپ‌ها
تحلیل مالی و اقتصادی قبل از پروژه، حین پروژه، تولید و…
طرح‌ریزی و مدیریت زمان‌بندی‌های واحدهای صنعتی
تحلیل و مدل‌سازی سیستم‌ها و فرآیندها و بهبود آن‌ها
تحلیلگری اقتصاد خرد و کلان
مدیریت سازمان‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی
صنعت لجستیک و زنجیره تأمین
آینده پژوهی اقتصادی، اجتماعی و…
مهندسی فاکتورهای انسانی و HSE
مدیریت، برنامه‌ریزی و کنترل تولید 
 
تصاویری از فعالیت های این رشته :
حضور دانشجویان انجمن علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه تربت حیدریه در پنجمین مجمع عمومی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی مهندسی صنایع ایران - شهریور ماه 1401 به میزبانی دانشگاه علم و صنعت برگزار گردید. 
 
 
بازدید دانشجویان رشته مهندسی صنایع از شرکت ایمن خوردو نیشابور 
 
 
 
 
 
بازدید های دانشجویان از کارخانه کاشی زرین خراسان و شرکت صنعتی توس مشهد
 
 
 
 
 
 
 
تاریخ به روز رسانی:
1402/04/24
تعداد بازدید:
1123
Powered by DorsaPortal