۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
Tuesday, January 21, 2025
سال جهش تولید با مشارکت مردم
جستجو
معرفی طرح
در راستای تأمین نیروی متخصص مورد نیاز صنایع منطقه، افزایش ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت و فراهم آوردن امکان اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاه، طرح بورسیه شغلی دانشجویان در دانشگاه تربت‌حیدریه مطرح و مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور با استفاده از پتانسیل بنیاد خیرین حامی دانشگاه تربت‌حیدریه که در سال 1401 موفق به کسب عنوان پنجم در بین دانشگاه‌های سراسر کشور گردید، ابتدا با صنایع، کارآفرینان و صاحب‌نظران منطقه جلسات همفکری متعددی برگزار گردید. پس از بررسی ابعاد مختلف طرح نهایتاً تفاهم نامه مشترک بین دانشگاه و واحد اقتصادی به امضا رسید. بر اساس این تفاهم‌نامه دانشجویان پذیرفته شده در رشته‌های مشخص شده در دانشگاه تربت‌حیدریه در صورت قبولی در مصاحبه واحد اقتصادی و داشتن شرایط اختصاصی مورد نظر واحد اقتصادی و قوانین جاری آن، امکان استخدام و به‌کارگیری در واحد اقتصادی را پس از فارغ‌التحصیلی دارند. 
انجام این طرح منجر به ایجاد انگیزه بیشتر دانشجویان در دوران تحصیل می‌گردد و از طرفی نیز با توجه به حضور دانشجویان در محیط صنعت در دوران تحصیل، توانمندی‌های دانش‌آموختگان را متناسب با آینده شغلی آن‌ها افزایش می‌دهد.
به طور خلاصه ویژگی‌های این طرح را می‌توان به شرح زیر بیان نمود:
آشنایی دانشجویان با محیط صنعت
تضمین آینده شغلی و برخورداری از حمایت‌های قانون کار
امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر با کسب مجوز از واحد صنعتی
امکان خرید مابقی تعهد خدمت خود در صورت انصراف
بهره مندی از مزایای طرح شهید وزوایی بنیاد نخبگان از بدو ورود و ادامه آن در مدت تحصیل در صورت تداوم احراز شرایط آن
دریافت کمک هزینه از طرف واحد اقتصادی، به ازای روهای حضور در صنعت
برخورداری از بیمه درمان و حوادث از سوی واحد اقتصادی
تأیید سوابق بیمه دانشجوی بورسیه در واحد اقتصادی، به عنوان فعالیت فناورانه از سوی بنیاد نخبگان و بهره مندی از امتیاز جایگزین خدمت و سابقه کاری
گذراندن دروس تکمیلی متناسب با نیازهای واحد اقتصادی با ارائه گواهی معتبر توسط مرکز آموزش‌های آزاد دانشگاه
 
در طرح بورسیه شغلی دانشگاه تربت حیدریه ابتدا رشته‌ها و تخصص‌های مورد نیاز صنایع با رایزنی و برگزاری نشست‌های مشترک احصا گردید. پس از انعقاد تفاهم‌نامه مشترک با واحد اقتصادی متقاضی و اعلام آن به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رشته‌ها و ظرفیت مورد نظر جهت بورسیه شغلی در دفترچه آزمون سراسری و یا آزمون کارشناسی ارشد اعلام می‌گردد. سپس جزئیات مربوط به شرایط عمومی و اختصاصی از طریق سایت دانشگاه، سایت شرکت و دفترچه انتخاب رشته به اطلاع دانشجویان خواهد رسید. پس از معرفی 3 برابر ظرفیت اعلامی، مصاحبه با حضور نمایندگان دانشگاه و با واحد اقتصادی برگزار می‌شود و نهایتاً افراد واجد شرایط اعلام می‌شوند. سپس قرادادی بین دانشجو و شرکت به امضا می‌رسد. دانشجویان در جین تحصیل امکان حضور در واحد صنعتی را دارند و به تعداد روزهای حضور در واحد صنعتی حقوق دریافت نموده و حق بیمه نیز توسط شرکت پرداخت خواهد شد.
همچنین دانشجویان واجد شرایط می‌توانند از تسهیلات طرح شهید وزوایی بنیاد ملی نخبگان استفاده نمایند. علاوه بر این با انجام طرح‌های پژوهشی توسط استاد راهنمای دانشجو برای واحد صنعتی به دانشجو حقوق پرداخت خواهد شد. دانشجویان پسر پس از فارغ التحصیلی همچنین می‌توانند از طرح امریه شرکت‌های دانش بنیان جهت گذراندن دوره سربازی استفاده نمایند. شکل زیر فرآیند انجام طرح بورسیه شغلی را نشان می‌دهد. دانشجو در حین تحصیل علاوه بر دروس دوره آموزشی مطابق با سرفصل‌های وزارت علوم تحقیقات و فناوری کارگاه‌ها و دروس تخصصی اعلامی توسط صنعت را نیز تا سقف 20 واحد در دانشگاه می‌گذراند. این دروس به درخواست واحد اقتصادی و با ارائه گواهی معتبر توسط مرکز آموزش‌های آزاد دانشگاه ارائه می‌شوند. همچنین دانشجو در طول تحصیل دو روز در هفته را در محل صنعت به فعالیت می‌پردازد و به ازای آن مطابق با قانون کار حقوق دریافت می‌نماید. همچنین واحد اقتصادی متعهد به پرداخت حق بیمه دانشجو به ازای روزهای حضور در محل واحد نیز می‌باشد.
 
فرایند انجام طرح بورسیه تحصیلی:
 
 
 
با توجه به مذاکرات انجام گرفته، تاکنون تفاهم نامه‌های بورسیه مربوط به هفت رشته منعقد شده است. همچنین فرایند انعقاد تفاهم نامه مربوط به چهار رشته دیگر در حال انجام است. در ادامه فهرست شرکت‌ها و رشته‌های دارای تفاهم نامه، نمونه تفاهم نامه منعقد شده و همچنین فهرست رشته‌های در حال انجام ارائه شده است.
 رشته‌های دارای تفاهم نامه در طرح بورسیه تحصیلی
 رشته‌های در حال‌ انجام طرح بورسیه تحصیلی
  
 
 
 
 
 
 
تاریخ به روز رسانی:
1402/03/20
تعداد بازدید:
1102
Powered by DorsaPortal